Labels

Sunday, February 12, 2012

Piept de pui umplut in stil italian

Dupa parerea mea, pieptul de pui este cam fad, dar pregatit astfel devine delicios, zemos si fraged. Fiind usor de preparat, dar si de digerat, se preteaza foarte bine la cina alaturi de o salata, dar poate fi la fel de bine un pranz delicios alaturi de cartofi cu parmesan. Unde mai pui ca se poate reincalzi la microunde, asa ca daca ramane ceva, il putem lua a doua zi la birou. Asadar, pentru 4 persoane avem nevoie de


Ingredientele:
4 jumatati piept de pui dezosat si fara piele
2 linguri masline tocate marunt
1 catel de usturoi zdrobit
jumatate de lingurita ierburi uscate la alegere (busuioc, oregano, cimbru, patrunjel)
200 g branza proaspata de vaci
3-4 rosii proaspete
ulei de masline
sare, piper

Modul de preparare:
1. Amestecam intr-un castron: maslinele, usturoiul, ierburile, branza, sare, piper
2. Practicam cate un "buzunar" in fiecare bucata de piept de pui, de-a lungul acestora. Acest "buzunar" se umple cu compozitia de mai sus, apoi se preseaza usor cu mana pentru a se lipi.
3. Se pun bucatile de pui intr-un vas termorezistent, deasupra se pun felii de rosii si se stropesc cu putin ulei de masline. Se dau la cuptorul incins la 220 grade, timp de 35-40 minute.

Pofta buna!
Keep it simple!  

No comments:

Post a Comment