Labels

Monday, August 13, 2012

Prajitura cu afine si glazura de cheesecake

Fructele de padure sunt extraordinar de bune. Pe langa faptul ca sunt gustoase (bine, asta decide fiecare pentru el, nu?), au foarte multi antioxidanti, minerale, viatamine... ce mai, o minune a naturii (gasiti aici, de exemplu, mai multe informatii). Pentru ca suntem inca in sezon si nu trebuie neaparat sa dai o fuga pana la munte ca sa-ti iei portia de fructe de padure (se gasesc in foarte multe magazine, gata ambalate), am decis sa profit de ele:


Ingredientele (forma de 26 cm diametru):
175 g unt la temperatura camerei
175 g zahar brun
3 oua
220 g faina
3 lingurite praf de copt
1 lingurita sare
2 lingurite esenta de vanilie
150 g smantana la temperatura camerei
200 g afine + 200 g pentru ornat
200 g crema de branza simpla (Philadelphia este o alegere buna) la temperatura camerei
100 g zahar pudra

Modul de preparare:
1. Amestecam foarte bine (manual sau la mixer) untul cu  zaharul brun. Apoi adaugam pe rand cate un ou, incorporam, tot pe rand, si faina, praful de copt, sarea, esenta de vanilie si 4 linguri de smantana. Cu ajutorul unei spatule incorporam in aluat si afinele (200 g).
2. Turnam aluatul in tava tapetata cu unt si faina sau cu hartie de copt si dam la cuptorul incins la 160 grade, timp de 40-50 minute. Dupa ce s-a copt, lasam sa se racoreasca in tava, apoi scoatem prajitura si o lasam sa se raceasca complet (daca nu o scoatem din tava, va transpira).
3. Punem la mixer crema de branza pentru 1 minut, adaugam smantana ramasa si zaharul pudra cernut. Aceasta minunata glazura o turnam peste prajitura (ca sa nu se scurga prea multa glazura pe lateral, eu am pus la loc in tava prajitura dupa ce s-a racit), apoi ornam cu afine si alte fructe de padure (daca avem).
Mi s-a parut delicioasa. Nu foarte dulce, fara creme, o prajitura de vara in toata puterea cuvantului!
Reteta preluata si adaptata de pe http://www.bbcgoodfood.com.

Keep it simple! Make it delicious!

No comments:

Post a Comment